Kitesurfen Zanzibar

Basisprijs

Voor €399,-

Informatie aanvraagformulier


Deel deze pagina


Surfvakanties

Kitesurfen Zanzibar

Kitesurfreizen Zanzibar Afrika Januari t/m december Diverse accomodaties Prijs vanaf 399,- Kitesurfreizen

Kitesurf paradijs Zanzibar

 

We hebben het kitesurf paradijs gevonden, parelwitte zandstranden, turkoois water (Indische Oceaan) gemiddeld 27 graden, palmbomen, vriendelijke bevolking… maar vooral super gave kite-omstandigheden!!! Voor elk niveau, van beginners tot freestylers is er ondiep water tot aan het rif. Op het rif staan mooie golven voor de gevorderde kiters onder ons.

 

We zijn altijd op zoek naar mooie, uitdagende locaties om naar toe te gaan. Net als alle andere kiters; op zoek naar de juiste condities, mooi weer, goede wind (boven 14 knopen) en surfen zonder wetsuit. Zanzibar is een ideale locatie aangezien het met de twee uur tijdsverschil zorgt voor een minimale jetlag. Het is een van de mooiste eilanden van de wereld aan de oostkust van Afrika en maakt als eiland deel uit van Tanzania. Swahili is de voertaal, je zal hier als toerist voornamelijk communiceren in het engels.

 

Op de parelwitte stranden heb je met laag water ondiep kristalhelder water (circa 1,5 km uit de kust van het rif) De wind waait side-on-shore en de kitespots liggen achter zandbanken waar het water spiegelglad is, waar je prima kan staan en genieten van al het moois om je heen. Mocht je met een paar man zijn, dan is het ook fantastisch om een downwinder te maken, het is super cool om langs of bij het rif helemaal los te gaan. Neem een waterdichte camera mee, zodat schitterende foto’s kunt maken om in Nederland mee te pronken. De kleur grijs kennen ze hier niet; alles is hier parelwit of azuur blauw! Je kan niet anders concluderen dan dat dit een paradijs is voor kitesurfers. 

Het eiland Zanzibar

 

Aangekomen in Zanzibar toch wel een beetje verbaasd over de grote van het eiland aangezien we toch nog 45 minuten in het donker naar het hotel rijden. Inmiddels krijg je gelijk een mooi beeld .. langs de weg zit de plaatselijke bevolking aangezien ze geen licht hebben kunnen ze langs de weg met de verlichting van de auto’s toch nog met elkaar praten en elkaar zien. 

 

Accomodatie & verzorging

We hebben verschillende accomodaties die we je kunnen aanbieden in veschillende prijs klassen en luxe. Ook qua verzorging bieden we verschillende mogelijkheden van logies ontbijt t/m all inclusive. Vul onderstaand informatie aanvraag formulier in (vermeld kitesurfen Zanzibar) en wij nemen contact met je op, zodat we ons aanbod kunnen doen volledig afgestemd op jullie wensen en budget. 

 

Vliegtickets

Wil je dat wij een totaal pakket inclusief vlucht voor jou verzorgen dan boeken we graag je vliegticket voor je. Heb je nog andere wensen laat het ons weten!

Klimaat

Doordat Zanzibar dichtbij de tropen ligt, is het warm tijdens het grootste deel van het jaar, alhoewel het toch onvoorspelbaar kan zijn. Van december tot maart, wanneer de moessonwind uit het noordoosten waait, is het warm en redelijk droog, februari is de warmste maand met een maximum gemiddlede temeratuur van 29 graden. Van juni tot oktober is de koelste en droogste periode (zuidwestelijke moessonwind). In augustus zakt de gemiddlede dagelijkse temperatuur tot 21 graden. Er zijn twee regenseizoenen – het hevigste duurt van maart tot mei, met minder regen tijdens het seizoen in oktober en november.

 

De beste maanden voor beginners zijn; van juni to half oktober en van half december tot half maart. Voor experts raden wij aan juni t/m september en eind december tot eind februari. 

 

De wind waait altijd schuin aanlandig, in de NL zomer van rechts, in de NL winter van Links. De gemiddelde wind kracht is 16 knp. In de dag neemt de wind langzaam toe en is vlak voor zonsondergang het sterkst. (rond 18kpn).

 

De kite maten die het meest gebruikt worden zijn van 9 - 12 meter, afhankelijk van je gewicht en voorkeur.

 

Impressie

Kitecondities Zanzibar

De kitecondities op Zanzibar zijn geschikt voor elk niveau, zowel voor beginners als experts. De watertemperatuur is boven de 24 graden het gehele jaar door. Je wetsuit kan je thuislaten een lycra is aanbevolen maar dan meer voor de verbranding naast je waterproof factor 20. Een regendag betekend max 5 minuten regen dus eigenlijk altijd perfecte temperatuur buiten en in het water. Belangrijk is om de getijden tijdens je verblijf in de gaten te houden aangezien je met laag water wat verder de zee in dient te lopen (zeker 8 min). Met dit lage water zijn schoentjes aan te bevelen voor de hier en daar verdwaalde zee-egels (dus neem pincet mee in je toilettas). Wind neemt einde van de dag toe dus advies is om zeker twee kites mee te nemen een 9/10meter en 12/13 meter.

Kitesurfen Zanzibar

Artikelnr: 20140101ZZB
Bestemming: Zanzibar, Tanzania Afrika
Periode: 20-01-2014 - 01-01-2016 (7 dagen)
Basisprijs €399,-

Informatie aanvraagformulier(dd/mm/yyyy)
Voor meer informatie of vragen neem contact op met info@alpio.nl