Kitesurf reis Zanzibar

Basisprijs

Voor €699,-

Informatie aanvraagformulier


Deel deze pagina


Surfvakanties

Kitesurf reis Zanzibar

Last minute kitesurfreis Groepsreis Zanzibar Afrika Prijs nu €699,- hotel incl. vlucht #Kitesurfreizen

Kitesurf paradijs Zanzibar

 

Ben jij het koude weer en water hier in Nederland ook zat? Heb je ook zin om in heerlijke temperatuur (30 graden!), warm water en in je boardshort of bikini te gaan kiten? Ga dan van 3 t/m 11 februari gezellig met ons mee naar het kitesurf paradijs Zanzibar. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want wij bieden deze schitterende bestemming aan voor maar €699,- dat is hotel inclusief vlucht. Exclusief bagage en €20,- boekingskosten. 

 

We hebben een rustig gelegen hotel aan zee met prachtig uitzicht en zwembad. We organiseren verschillende downwinders, zo zullen we ook regelmatig eind van de dag terug kiten naar ons hotel. ’s avonds kan je heerlijk ontspannen bij het zwembad of kampvuur met een drankje, een goed boek of spelletje. Deze reis staat in het teken van overdag actief bezig zijn en lekker kiten, ’s avonds tot rust komen en gezelligheid.

 

We hebben het kitesurf paradijs gevonden, parelwitte zandstranden, turkoois water (Indische Oceaan) gemiddeld 27 graden, palmbomen, vriendelijke bevolking… maar vooral super gave kite-omstandigheden!!! Voor elk niveau, van beginners tot freestylers is er ondiep water tot aan het rif. Op het rif staan mooie golven voor de gevorderde kiters onder ons.

 

We zijn altijd op zoek naar mooie, uitdagende locaties om naar toe te gaan. Net als alle andere kiters; op zoek naar de juiste condities, mooi weer, goede wind (boven 14 knopen) en surfen zonder wetsuit. Zanzibar is een ideale locatie aangezien het met de twee uur tijdsverschil zorgt voor een minimale jetlag. Het is een van de mooiste eilanden van de wereld aan de oostkust van Afrika en maakt als eiland deel uit van Tanzania. Swahili is de voertaal, je zal hier als toerist voornamelijk communiceren in het engels.

 

Op de parelwitte stranden heb je met laag water ondiep kristalhelder water (circa 1,5 km uit de kust van het rif) De wind waait side-on-shore en de kitespots liggen achter zandbanken waar het water spiegelglad is, waar je prima kan staan en genieten van al het moois om je heen. Mocht je met een paar man zijn, dan is het ook fantastisch om een downwinder te maken, het is super cool om langs of bij het rif helemaal los te gaan. Neem een waterdichte camera mee, zodat schitterende foto’s kunt maken om in Nederland mee te pronken. De kleur grijs kennen ze hier niet; alles is hier parelwit of azuur blauw! Je kan niet anders concluderen dan dat dit een paradijs is voor kitesurfers. 

LAST MINUTE TOP DEAL
Prijs nu
 : €699,- p.p. (bij 2 persoons bezette kamer)

 

Inclusief:

 • *      Hotel op basis van logies ontbijt
 • *      Vlucht

 

Exclusief:

 • *     Meenemen eigen materiaal (max. 32Kg) € 40,- enkele reis
 • *     Bagage
 • *     Visum (in NL te regelen ca. € 50,-) 
 • *     Verzekeringen (reis- en/of annuleringsverzekering)
 • *     Boekingskosten € 20,- p.p.
 • *     Kitesurflessen

 

Let op:

 • *    Geldige reisdocumenten (eigen verantwoording)!!
 • *     Inentingen (informeer bij huisarts of GGD of google)

 

Vluchtschema: 

 • Datum heenreis: wo 03-02-2016
 • Vertrek Amsterdam: 07:40
 • Aankomst Zanzibar: 21:30
 • Tussenlanding: 1

 

 • Datum terugreis: wo 10-02-2016
 • Vertrek Zanzibar: 21:50
 • Aankomst Amsterdam: 08:20 (+1)
 • Tussenlanding: 1

 

Voor meer informatie, neem contact met ons op via marcel@alpio.nl

Klimaat

Doordat Zanzibar dichtbij de tropen ligt, is het warm tijdens het grootste deel van het jaar, alhoewel het toch onvoorspelbaar kan zijn. Van december tot maart, wanneer de moessonwind uit het noordoosten waait, is het warm en redelijk droog, februari is de warmste maand met een maximum gemiddlede temeratuur van 29 graden. Van juni tot oktober is de koelste en droogste periode (zuidwestelijke moessonwind). In augustus zakt de gemiddlede dagelijkse temperatuur tot 21 graden. Er zijn twee regenseizoenen – het hevigste duurt van maart tot mei, met minder regen tijdens het seizoen in oktober en november.

 

De beste maanden voor beginners zijn; van juni to half oktober en van half december tot half maart. Voor experts raden wij aan juni t/m september en eind december tot eind februari. 

 

De wind waait altijd schuin aanlandig, in de NL zomer van rechts, in de NL winter van Links. De gemiddelde wind kracht is 16 knp. In de dag neemt de wind langzaam toe en is vlak voor zonsondergang het sterkst. (rond 18kpn).

 

De kite maten die het meest gebruikt worden zijn van 9 - 12 meter, afhankelijk van je gewicht en voorkeur.

Impressie

Kitecondities Zanzibar

De kitecondities op Zanzibar zijn geschikt voor elk niveau, zowel voor beginners als experts. De watertemperatuur is boven de 24 graden het gehele jaar door. Je wetsuit kan je thuislaten een lycra is aanbevolen maar dan meer voor de verbranding naast je waterproof factor 20. Een regendag betekend max 5 minuten regen dus eigenlijk altijd perfecte temperatuur buiten en in het water. Belangrijk is om de getijden 

 

tijdens je verblijf in de gaten te houden aangezien je met laag water wat verder de zee in dient te lopen (zeker 8 min). Met dit lage water zijn schoentjes aan te bevelen voor de hier en daar verdwaalde zee-egels (dus neem pincet mee in je toilettas). Wind neemt einde van de dag toe dus advies is om zeker twee kites mee te nemen een 9/10meter en 12/13 meter.

Kitesurf reis Zanzibar

Artikelnr: 20160203
Bestemming: Zanzibar, Tanzania Afrika
Periode: 03-02-2016 - 11-02-2016 (9 dagen)

Wil jij meer weten over deze reis mail ons dan via marcel@alpio.nl

Basisprijs €699,-

Informatie aanvraagformulier(dd/mm/yyyy)
Voor meer informatie of vragen neem contact op met info@alpio.nl