Kite/wind surfen Sal Kaapverdie

Kite/wind surfen Sal Kaapverdie
Geplaatst op: dinsdag 25 augustus 2015

Met een gemiddelde temperatuur die het hele jaar niet onder de 23 graden komt ligt op 6 uur vliegen van Amsterdam het Kaapverdische eiland Sal. Sal is een paradijs voor de zon aanbiddende kite en wind surfers. 

 

Sal is heuvelachtig en veel vegetatie zal je hier niet vinden, wel vind je hier heel veel WIND! Het hele jaar door, maar vooral in de wintermaanden november t/m april. De noordooster passaatwind maakt Sal de ideale plek om te kitesurfen in een aangename temperatuur. Tijdens het surfen is een shorty voldoende om je warm te houden. 

 

Op Sal vind je twee surfspots: Kitebeach en Punta Preta. Kitebeach is de spot waar de meeste kite en windsurfers varen. Het zandstrand zorgt voor een prima plek om je kite op te laten en zee is relatief rustig. Op het strand is een kitesurfschool gevestigd, dus mocht je nog wat lesjes nodig hebben is dat prima te regelen hier. Bij kitebeach zit er een groot verschil in de golfslag binnen een paar honderd meter van het strand. De branding is ongeveer een meter of 80 van het strand verwijderd. Tussen de branding en het strand ontstaat hierdoor een rustig stuk water zonder golfslag. Ideaal voor lessen en beginnende kite/wind surfers. 

 

Aan de linkerkant van de surfschool ligt wat meer rif en rotsen in het water, maar steken niet uit; je kan hier dus prima kite/wind surfen. De golfslag is hier erg mooi, de golven rollen lekker lang door zodat er grote vlakke stukken tussen de golven ontstaan. Hier kan je heerlijk oefenen op je trucjes. Verderop zee zijn de golven dieper en geschikt voor de wave kiters.

 

De golven op Kitebeach zijn prima voor beginners en gevorderde kiters en windsurfers. Om een echte mega golf te surfen moet je naar Punta Negra. Hier komt de wind over land, waardoor de wind redelijk vlagerig is. Deze spot is dus niet voor iedereen. Je kan hier wel perfect op de golven surfen. De golven komen in setjes binnen en variëren per dag in hoogte. Op goede dagen zijn golven van vijf meter hoog geen uitzondering. 

 

Voor de komende wintermaanden hebben wij weer extra scherpe aanbiedingen voor 7 dagen verblijf in 1 van de hotels op basis van Bed & Breakfast inclusief retour vlucht vanaf Schiphol

 

Kijk voor meer informatie op: Kite/wind surfen Kaapverdie of mail ons via info@alpio.nl  de gewenste vertrek data, accomodatie en evetuele andere wensen. 

 


Terug naar het nieuws overzicht