Kitesurf lessen

Basisprijs

Voor €90,-

Informatie aanvraagformulier


Deel deze pagina


Evenementen

Kitesurf lessen

Kitesurf lessen Datum op aanvraag IKO level 1 t/m 3  Locatie Scheveningen/Kijkduin/Oostvoorne

Kitesurfen is de meest spectaculaire variatie van de vliegersport die er bestaat. Kitesurfen is een vorm van watersport, waarbij de sporter op een kleine surfplank staat en zich voort laat trekken door een kite (of: vlieger).

Iemand die aan kitesurfen doet, wordt een kiter of kitesurfer genoemd.

Kitesurfen is een concurrent geworden van windsurfen, doordat er ondermeer extreme sprongen mee mogelijk zijn en omdat er minder wind nodig is om deze vorm van watersport te beoefenen. Het is ook al 4 jaar de snelst groeiende watersport.

In groepen 2-3 personen per instructeur worden jou de fijne kneepjes van kitesurf bijgebracht. Besturingsmethoden, veiligheidsvoorschriften en natuurlijk het varen op een board. Kitesurfen is hierdoor voor jong en oud toegankelijk geworden.

Een goede gecertificeerde instructeur kan je de kitesurf – sport  snel en zo veilig mogelijk leren.

 

De IKO Kiteboardercard

Elke cursist ontvangt na het afronden van een cursus de IKO Kiteboardercard waarop het behaalde niveau staat aangegeven. De certificeringstandaard is ontworpen om :

  • Je niveau te valideren, van je eerste kennismaking tot en met je eerste sprong. 
  • Instructeurs de mogelijkheid te geven om precies na te gaan wat je hebt geleerd en vanaf welk punt je vervolg training opgepakt moet worden.
  • Kiteboardcenters de mogelijkheid te geven om te het juiste materiaal aan te bevelen bij verhuur of aanschaf van nieuwe spullen.


 

 

 

Impressie

Kitesurf cursussen IKO level 1 t/m 3

IKO Level 1 - De beginners cursus

De beginners cursus is jouw eerste kennismaking met het kiteboarden. Je leert de juiste locatie uit te kiezen, materiaal op te tuigen, de kite op te laten, te besturen en weer te landen, de veiligheids systemen kunnen gebruiken en zelfstandig een bodydrag kunnen uitvoeren.
Iemand met IKO level 1 kan veilig met de vlieger om gaan en de gevaren van een locatie inschatten

IKO Level 2 - De licht-gevorderden cursus

Bij IKO level 2 cursus bouwen we verder op de geleerde vaardigheden die je behaald hebt tijdens de IKO Level1. Je gaat een zijdelingse bodydrag leren uitvoeren terwijl je met 1 hand de kite bestuurt, de waterstart principe leren begrijpen, zelfstandig het board kunnen recoveren en aan je voeten kunnen plaatsen en de waterstart daadwerkelijk kunnen uitvoeren.
Iemand met IKO level 2 kan met de kracht van de vlieger omgaan en waterstarten. Daarna kan hij/zij een afstand heen en weer varen.IKO level 3 - De gevorderden Cursus
Bij deze cursus leer je aan de wind koers te varen door het board goed te kanten. Je leert van koers te veranderen door je gewicht op het board te verplaatsen, heelside en toeside belasting. Je leert een gecontroleerde bocht te maken, zodat je zonder te vallen de ander kant op kunt varen. Verder leer je je eerste kleine sprong met behulp van de kite te maken.

Iemand met IKO level 3 beheerst alle noodzakelijk skills om volledig zelfstandig met de sport bezig zijn en is zich volledig bewust van alle gevaren en veiligheidsaspecten die de sport met zich meebrengt.

Deze cursus is ook uitmate geschikt voor ervaren kiteboarders die hun IKO Kiteboardercard wensen te halen, hun basis skills even wensen op te frissen en te laten evalueren.

 

Kitesurf lessen

Artikelnr: 2011Kitesurflessen
Bestemming: Scheveningen / Kijkduin / Oostvoorne
Periode: 05-08-2015 - 31-12-2016 (1 dagen)

Kitesurflessen

Basisprijs €90,-

Geen boeking mogelijk


Helaas is deze reis / evenement volgeboekt of is op aanvraag!


Voor meer informatie of vragen neem contact op met info@alpio.nl.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met info@alpio.nl